Yayın Tarihi: 04.09.2023 10:31

e-ISPARTAYÖS BAŞVURU TARİHLERİ VE İŞLEMLERİ

• e-ISPARTAYÖS başvuruları; 28 Temmuz -15 Ağustos 2021 tarihleri arasında, Üniversitemizin https://yosbasvuru.isparta.edu.tr internet adresinden online yapılacaktır. Başvuru sırasında adayların önce “Hesap Oluştur” bağlantısından Hesap oluşturmaları gerekir. Hesap oluşturan adayın sisteme giriş yaparak “Aday Profili Bilgileri” ni dikkatle doldurulup, başvuru için istenen fotoğraf ve kimlik görüntüsünü sisteme online yüklemesini yaparak, aday online deneme test sınavına (Online sınavın nasıl olacağını göstermek ve bizim sistemimizin sizin bilgisayarınızda çalışıp çalışmadığını test etmek için hazırlamış olduğumuz deneme sınavına) girer. Deneme test sınavını sorunsuz geçen aday sınav ücretini Sanal Pos (Kredi Kartı/Debit Kart) ile öder. Deneme sınavını yaparken bilgisayar problemi ile karşılaştı iseniz, sınav sırasında da problem yaşayacaksınız demektir. Başvuruyu tamamlamadan önce, sınava girebileceğiniz daha uygun bir yer tercih ediniz.
  •
  • e-ISPARTAYÖS sınav ücreti 25 $ (ABD) veya 220 ₺ (Türk Lirası)   olarak ödenecektir (Türkiye’de bulunan bankaların verdiği banka kartları üzerinden işlem yapılacaksa Türk lirası üzerinden ödeme yapılmalıdır. Yurt dışındaki bankalardan alınan kredi kartlarıyla işlem yapılacaksa ABD Doları üzerinden ödeme yapılmalıdır. Ücretlerin iade işlemleri sırasında dolar ve TL arasındaki kur farkından oluşacak zararlardan üniversitemiz mesul değildir.).  Ödeme gerçekleştiren aday sınav günü ve saatinde sisteme giriş yaparak “Başvurulan Sınavlar” bağlantısındaki “SINAVA KATIL” işlemini gerçekleştirerek çevrimiçi (online) sınava girerler.
  •
    • Adayın sınava girebilmesi için WebCam ve internet bağlantısı olması gerekmektedir.
  •
    • Adaylar sınav başlama saatinden itibaren ilk 15 dakika içerisinde sınava giriş yapabilirler. 15 dakikadan sonra sınava giriş yapılamayacaktır.
    •
    • Sınav 80 (seksen) soruluk bir testtir ve süresi 120 dakikadır. Her soru için 1,5 dakika verilecektir. Adaylara hiçbir şekilde ek süre verilmez.
    •
    • Her sınav sorusu için en az 1,25 dakika olup, tamamlanmadan diğer soruya geçiş yapılamaz.
    •
    • Sorular ardışık olarak gelecek olup bir önceki soruya dönüş olmayacaktır.
    •
    • İlk 15 dakika içerisinde herhangi bir sebepten dolayı sınava giremeyen öğrencilerin sınavı tekrar yapılmaz ve başvuru ücretleri iade edilmez.
    •
    • Sınav Sonuçlarının Açıklanmasından sonra aday sisteme giriş yaparak “Başvurulan Sınavlar” bağlantısındaki “SONUÇ BELGESİ” kısmından sonuç belgesini alabilecektir.
    •
    • Sınav sonuçları, Üniversitenin web adresinden (ISPARTAYÖS/e-ISPARTAYÖS sınav başvuru sayfasında) ilan edilir. Söz konusu ilan adaylara tebliğ niteliğindedir.
    •
    • Sonuçlara itiraz, sınav sonuçlarının ilanını takip eden 5 (beş) işgünü içinde yapılır. İtirazlar, YÖS Koordinatörlüğüne şahsen, https://yosbasvuru.isparta.edu.tr internet adresinden veya yos@isparta.edu.tr adresine başvuru sırasında beyan ettiği e-posta yolu ile yapılır ve Yürütme Kurulu tarafından karara bağlanır.